Наслідки помсти Путіна: харків’яни запропонували позбавитися всього, що пов'язує місто з РФ

Новини Вінниці / Наслідки помсти Путіна: харків’яни запропонували позбавитися всього, що пов'язує місто з РФ

З першого дня війни Харків безжально бомбардують, обстрілюють. У місті знищено близько 700 багатоповерхових будівель. Колись одних з найгарніших мегаполісів перетворюється на руїни через, як кажуть особисту помсту харків’янам Путіна.у свою чергу місцеві мешканці запропонували позбавитися всього, що пов'язує місто з Російською Федерацією.

Зокрема, це стосується назви вулиць. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

«Росіяни думали, що тут їх зустрінуть із хлібом-сіллю. Але ми дали чітко зрозуміти: Харків - українське місто! Жителі вимагають позбутися всього, що пов’язує Харків із Росією. Йдеться і про назви вулиць. Таке звернення підписали громадські діячі», - зазначив він.

Водночас, наукова спільнота позбавляє громадян країни-агресора почесних звань. Вчена рада Каразінського університету позбавила звання «Почесного доктора» ректора Московського вишу Віктора Садовничого. «Почесного громадяна» у Садовничого забрала і Лозівська райрада.

«Соромно, що уродженець Харківщини підписав звернення російських ректорів на підтримку дій злочинця Путіна», - пояснив очільник області.

Також вилучити з назви слово «російський» вимагає колектив Харківського академічного драматичного театру імені Пушкіна. Відповідний лист-звернення на ім'я Синєгубова спрямував колектив театру.

«У нас немає нічого спільного з тими, хто нищить «градами» міста Харківщини. Ми чинимо потужний опір, бо Харків - це Україна!», - наголосив він.

Зазначимо, раніше у Харкова були доволі тісні зв’язки з різними російськими інституціями, закладами, громадами. Навіть, найбільша вулиця міста протяжністю близько 20 км називається Московським проспектом.

До речі, авторами відомої у світі пісеньки про Путіна є харківські ультрас. Можливо, через неї та тому, що у 2014-му місто не підтримало росіян, йому так мстять бомбуванням.     

Олег Верлан

18 березня, 2022