Наслідки нічної повітряної атаки: збили чотири ракети та три дрони, але є влучання у Кропивницькому

Новини Вінниці / Наслідки нічної повітряної атаки: збили чотири ракети та три дрони, але є влучання у Кропивницькому

Російські загарбники продовжують терористичні методи та завдають нічних атак по будь-яким об’єктам. В ніч на Трійцю атакували безпілотниками та крилатими ракетами військові об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури.

Так, з 01.00 по 04.00 неділі 4 червня загарбники застосували 5 іранських ударних БПЛА «Shahed-136/131» з території Брянської області (РФ) та 6 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555, які противник випустив із шести бомбардувальників Ту-95мс із району Каспію.

«Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено чотири крилаті ракети та три ударні дрони!» - йдеться у повідомленні.

Київська МВА повідомила, що вночі сили протиповітряної оборони знищили всі ворожі повітряні цілі, які намагалися атакувати Київ. Також ефективно сили ППО діяли в інших регіонах.

Як повідомив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат, дві російські ракети влучили в оперативний аеродром поблизу Кропивницького. Також є ураження об'єктів інфраструктури в Сумській області.

За його словами, в Україні є десятки оперативних аеродромів, які залишаються "ласим шматком" для агресора.

«Не дає їм спокою українська авіація… Вона в нас працює і лише за минулу та поточну добу здійснила понад 30 вильотів, завдала більше 10 авіаударів. Зрозуміло, ворогу це не подобається», – додав Ю.Ігнат.

Олег Верлан

4 червня, 2023