Наслідки нічної атаки по Одесі: росіяни зруйнували морвокзал

Новини Вінниці / Наслідки нічної атаки по Одесі: росіяни зруйнували морвокзал

Вночі 25 вересня росіяни ударними безпілотниками та двома типами ракет обстріляли Одеську область. Пошкоджень зазнав морський вокзал Одеси та інші будівлі.

Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, у «нежитловій висотці у м. Одеса спалахнула пожежа. Її було оперативно ліквідовано». Також зафіксовані руйнування у складському приміщенні та одному з приватних будинків Одеського району.

Він також повідомив, що вибуховою хвилею травмувало одну людину. Жінка зазнала ушкодження уламками, нині отримує всю необхідну допомогу в місцевій лікарні.

В Силах оборони півдня додали, що суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа, яку ліквідували вогнеборці.

«Оніксами» зруйновано зерносховища. Але люди не постраждали», - пояснили військові.

Повітряне командування «Південь» повідомило, що вночі Одещина була атакована 12 крилатими ракетами «Калібр», 2 протикорабельними ракетами П-800 «Онікс» та 19 ударними БпЛА типу «Shahed».· 

«Пуски «шахедів» здійснювались з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ -рф), «Калібрів» – з малого ракетного корабля та підводного човна із акваторії Чорного моря (райони Феодосія, Новоросійськ), «Оніксів» – із району Севастополя.

Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» на Одещині знищено 9 крилатих ракет «Калібр» та 15 ударних БпЛА «Shahed-136/131», ще по 1 «Калібру» знищено над Миколаївщиною і Кіровоградщиною. Іншими підрозділами Сил оборони півдня України на Одещині збито чотири ударні дрони», - йдеться у повідомленні.

Тобто загалом 11 з 12 «Калібрів» і всі 19 дронів.

Новини Вінниці / Наслідки нічної атаки по Одесі: росіяни зруйнували морвокзалНовини Вінниці / Наслідки нічної атаки по Одесі: росіяни зруйнували морвокзалНовини Вінниці / Наслідки нічної атаки по Одесі: росіяни зруйнували морвокзал