Наслідки негоди на Вінниччині: рятувальники відбуксували швидку допомогу, майже два десятки населених пунктів залишаються без світла

Новини Вінниці / Наслідки негоди на Вінниччині: рятувальники відбуксували швидку допомогу, майже два десятки населених пунктів залишаються без світла

Вночі 9 грудня рятувальників викликали до працівників екстреної медичної допомоги. Через ожеледицю автомобіль лікарів опинився у скрутній ситуації у селі Хороша Липовецької громади…

Як повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Вінницькій області, виклик надійшов до Служби порятунку «101» о 03:02. За попередніми даними, внаслідок ожеледі водій медичного автомобіля не зміг продовжувати рух на ділянці дороги під час підйому.

Прибувши до місця виклику, рятувальники ДПРЧ-21 м.Липовець, за допомогою спецобладнання відбуксирували транспортний засіб на безпечну ділянку автошляху.

Подібний випадок стався минулої доби в с. Слобода Шаргородська. Там, водій автомобіля Daewoo Lanos не впоравшись з керуванням з’їхав з проїжджої частини дороги у кювет. Бійці ДСНС відбуксирвали транспортний засіб із кювету на безпечну ділянку автошляху.

Того ж дня рятувальники прибрали повалене вітром дерево, яке заважало руху автотранспорту в .сЛука-Мелешківська.

Загалом, до проведення даних робіт від ДСНС залучалося 10 чоловік особового складу та три одиниці спецтехніки.

Як інформує прес-центр ДСНС, через дощ та мокрий сніг на ранок 9 грудня знеструмлено 148 населених пунктів у п'яти областях.

«Спрацювали системи автоматичного захисту ліній електропередач у п'яти областях, а саме: Київська - 64, Чернігівська - 47, Житомирська - 15, Вінницька - 18, Донецька - 4. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, ще вчора через дощ та ожеледицю у Вінниці дороги і тротуари перетворились у «скло». Синоптики прогнозують «ковзанку» ще кілька діб.

Макс Мельник

9 грудня, 2021