Наслідки масованої нічної ракетної атаки: ППО працювала на Вінниччині та у більшості регіонів

Новини Вінниці / Наслідки масованої нічної ракетної атаки: ППО працювала на Вінниччині та у більшості регіонів

У той час, коли «вагнерівці» Пригожина захопили Ростов-на-Дону та вступали у бої з регулярними російськими військами, окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Близько 3-ої години ночі 24 червня сили ППО працювали у більшості регіонів. Проте, на жаль, є прильоти, є влучання уламків ракет, є загиблі…

У Києві сили ППО збили понад 20 ворожих ракет, проте уламки пошкодили 24-поверхівку та автівки на парковці у Солом'янському районі. Через атаку загинуло двоє людей, ще 11 отримали поранення. Трьох госпіталізовано, а решту медичну допомогу надавали на місці. Врятовано 24 особи, з них 3 деблоковано з-під завалів та 1 людину деблоковано з ліфта.

За даними міської влади, пошкоджено квартири на 16, 17 та 18 поверхах. Крім того, було пошкоджено близько 40 автомобілів, які припарковані на стоянці у дворі.

«Сталося часткове руйнування будівельних конструкцій на 16, 17, 18, 19 поверхах (18-більше) будівлі з займаннями окремими осередками по поверхах. Пожежу було локалізовано о 04.40 і ліквідовано о 06:30», - розповів начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко.

Також росіяни атакували приватний сектор Дніпра, було зруйновано кілька будинків.

«Вночі в області було гучно від вибухів. Ворог масовано атакував Дніпропетровщину. За попередніми даними, 9 крилатих ракет і 3 безпілотники захисники з ПвК "Схід" збили. На жаль, є й влучання у Дніпрі. І знову ціль рашистських злочинців - приватний сектор», - йдеться в повідомленні.

Так, у місті був «приліт» під час російської повітряної атаки. Внаслідок поранення отримали 8 осіб. Двоє з них 2 - діти, це хлопчики 2013 р.н. та 2019 р.н.

«Медики надали всю необхідну допомогу. У лікарні забрали чотирьох постраждалих. Ще один чоловік та двоє дітей лікуватимуться амбулаторно», - розповів чиновник.

На місці влучання була пожежа на площі 25 «квадратів». Було повністю знищено 4 приватні житлові будинки, 3 легкові автомобілі, пошкоджено 25 приватних житлових будинків, 5 господарських споруд, газопровід, 15 легкових автомобілів.

Крім того, ще одне потрапляння припало на об'єкт інфраструктури, внаслідок чого також є руйнування.

Харків російська армія обстріляла ракетами С-300. Прильоти фіксували у Слобідському районі. За словами голови Харківської ОВА Олега Синегубова, було зафіксовано попадання в газову трубу, внаслідок чого виникла пожежа.

На місці події працювали підрозділи ДСНС. Даних про постраждалих не надходило.

Вибухи також пролунали у Кривому Розі Дніпропетровської області на тлі повітряної тривоги.

Місцева влада поки не розкриває деталей. Дані про можливі наслідки будуть розкриті пізніше.

У Кропивницькому в ніч на 24 червня спрацювали сили ППО. Через падіння уламків ворожих ракет є пошкодження.

«Працювали сили ППО. Уламками збитих ракет в Кропивницькому пошкоджено кілька домоволодінь та авто», - написав у соцмережах глава Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

На щастя, внаслідок російської атаки ніхто не постраждав. На місці інциденту працює ДСНС.

Райкович додав, що пошкоджені будинки обстежить спеціальна комісія. У разі необхідності людям запропонують тимчасове житло.

Сили ППО також працювали на Вінниччині, Полтавщині та інших регіонах.

Олег Верлан

24 червня, 2023