Наслідки масованої нічної атаки «Шахежами», «Калібрами» та балістикою: є руйнування, поранені та вбитий

Новини Вінниці / Наслідки масованої нічної атаки «Шахежами», «Калібрами» та балістикою: є руйнування, поранені та вбитий

Вночі 13 липня протиповітряна оборона України знищила усі 20 дронів Shahed, якими атакував ворог, та 2 крилаті ракети «Калібр».

«Можна говорити, що була нічна атака і «Шахедами» і крилатими ракетами, а також зафіксовано одну балістичну ракету типу «Іскандер М». Її запустили з окупованого Криму з району Джанкой.

Дві крилаті ракети типу «Калібр» було запущено з Чорного моря, обидві знищено на різних напрямках протиповітряною обороною. Також було зафіксовано ударні БпЛА типу Shahed-131/136 з двох напрямків: Приморсько-Ахтарськ (з південного напрямку) і з півночі (курський напрямок)», - зазначив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат.

Більшість ударних  дронів атакували Київщину, саме там їх значна частина була знищена.

У Повітряних силах зазначається, що стосовно наслідків пуску ракети з ОТРК «Іскандер-М» інформація уточнюється.

До відбиття ворожої атаки залучались зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, мобільні вогневі групи Повітряних сил та протиповітряна оборона інших складових Сил оборони України.

Під час чергового масованого комбінованого удару по містах України з використанням крилатих ракет і дронів-камікадзе вибухи пролунали у столиці, Запоріжжі, Хмельницькому та Кропивницькому. В результаті атаки є руйнування, поранені та вбитий.

У Києві від уламків поранення отримало чотири людини. У КМВА повідомили, що вночі внаслідок ворожої атаки випадки падіння уламків зафіксовано у Дарницькому, Солом'янському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах міста. Мер міста В.Кличко додав, що у Дарницькому районі через падіння уламків сталася руйнація фасаду житлового будинку. Також у Шевченківському районі сталося спалах на балконі багатоквартирного будинку.

За даними ДСНС, рятувальники за однією з адрес ліквідували пожежу на балконі 5-поверхового 16-поверхового житлового будинку. Внаслідок пригоди було травмовано 2 особи (отруєння продуктами горіння).

Іншою адресою в 25-поверховому житловому будинку на рівні 25 поверху сталося пошкодження фасаду будівлі без подальшого горіння. До прибуття рятувальників на місці було виявлено 2 постраждалих з осколковими пораненнями, їх госпіталізовано до медичного закладу.

Ще за однією адресою сталося загоряння в 1-поверховому будинку з поширенням на дах на загальній площі 20 кв. м. Пожежу пожежники оперативно ліквідували. Крім того, вони ліквідували спалах уламків на зеленій зоні прибудинкової території.

Під час повітряної тривоги сили ППО збили російську ракету над Хмельницькою областю. Влучань і постраждалих немає. Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, силами та засобами протиповітряної оборони в регіоні було збито ракету «Калібр» та чотири дрони-камікадзе «Шахед». За повідомленням Дніпропетровської ОВА, вчора пізно ввечері в небі над областю сили ППО збили російський безпілотник.

Олег Верлан

13 липня, 2023