Наслідки масованої нічної атаки безпілотниками: мішенями стали чотири регіони

Новини Вінниці / Наслідки масованої нічної атаки безпілотниками: мішенями стали чотири регіони

Українська протиповітряна оборона вночі у п’ятницю, 7 липня, відбила масовану атаку Росії дронами-камікадзе Shahed-136/131. У небі над різними регіонами було збито 12 із 18 таких ворожих цілей. На жаль, є влучення, а також пошкодження через падіння уламків.

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що атака здійснювалась з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Краснодарський край).

«У результаті бойової роботи підрозділами зенітних ракетних військ, винищувальною авіацією та мобільними вогневими групами Повітряних сил знищено 12 ударних БпЛА Shahed-136/131», – вказали в ПС ЗСУ.

Окупанти атакували дронами-камікадзе південь і центр України. Повідомлялося про вибухи у Миколаївській, Одеській та Київській областях.

Під Кривим Рогом активно працювала ППО. Загалом на Дніпропетровщині сили ППО збили шість повітряних цілей, водночас уламки дрона впали на авто, де загинули двоє чоловіків. Також ворожий БпЛА поцілив у приватне підприємство під Кривим Рогом.

Загарбники атакували дронами Очаків на Миколаївщині. Сили ППО збили п’ять безпілотників, але через падіння їхніх уламків загорілася будівля корпусу на території бази відпочинку та стерня. Вогонь оперативно ліквідували. Інформацію щодо руйнувань і постраждалих уточнюють.

Олег Верлан

7 липня, 2023