Наслідки масованої атаки: руйнування зафіксовані у Києві, Черкасах, Рівному, Дрогобичі та інших містах

Новини Вінниці / Наслідки масованої атаки: руйнування зафіксовані у Києві, Черкасах, Рівному, Дрогобичі та інших містах

Вранці 21 вересня росіяни знову влаштували масований ракетний обстріл України. Під ударом опинились Київ, Рівне, Харків, Черкаси та Хмельницький. У більшості областях працювало ППО.

В результаті падіння уламків у Києві є пошкодження у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському районах. У Дарницькому районі виникли загоряння. Постраждали 7 осіб, у тому числі дитина. Трьох людей госпіталізовано.

На Київщині через падіння уламків виникли пожежі на території підприємств. Також є пошкодження приватного сектору. Пошкоджено лікарню. Двох людей поранено.

У Черкасах під ракетний удар потрапила будівля готелю. Повідомляють про руйнування від уламків ракети. Сталася пожежа, а також загоряння торгівельних павільйонів на ринку. Постраждало 10 осіб та 10 осіб евакуйовано. З-під завалів врятовано 1 особу.

На Львівщині ворог завдав трьох ракетних ударів по Дрогобичу. Два прильоти – по промисловому обʼєкту. Ще один ракетний удар – по приватному двоповерховому складу. Є руйнування та загоряння.

Начальник ОВА Максим Козицький повідомив, що росіяни завдали трьох ракетних ударів по території Дрогобича. Загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу, є загоряння.

У Харкові зафіксовані влучання 6 ракет С-300 у Слобідському районі. В результаті атаки зруйновано складську будівлю. Постраждало 2 особи.

«Є пошкодження цивільної інфраструктури», - сказав голова ОВА Олег Синєгубов.

Міський голова Ігор Терехов підтвердив інформацію про щонайменше шість «прильотів».

В місті пошкоджено виробничу будівлю цивільного підприємства, вікна у відділенні екстреної меддопомоги, є влучання в дорогу.

У Рівному є влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури та пошкодження. Частина Рівненського району залишилася без електроенергії. Про це повідомив голова області Віталій Коваль. Також внаслідок обстрілу пошкоджено цивільну інфраструктуру, постраждало СТО і 5 автівок, які знаходилися на її території. Жертв і постраждалих немає.

«Уночі 21 вересня 2023 року російські окупанти Сили оборони зафіксували пуски 43 крилатих ракет із 10 літаків стратегічної авіації Т-95мс з району західніше Енгельса. В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони знищено 36 крилатих ракет», - заявили у Повітряних силах ЗСУ.

Фото: наслідки у Черкасах

Олег Верлан

21 вересня, 2023