Наслідки «бавовни» у Криму: стало відомо про знищення «цікавих об’єктів»

Новини Вінниці / Наслідки «бавовни» у Криму: стало відомо про знищення «цікавих об’єктів»

Внаслідок атаки на Крим, що відбулася 20 грудня, було знищено декілька «цікавих об'єктів» росіян. Зокрема, три антени супутникового зв'язку на одній локації та комплекс РЕБ «Тобол» – на іншій.

Про це повідомили в Telegram-каналі «Досьє шпигуна». Зазначається, що російські об'єкти було атаковано крилатими ракетами британсько-французького виробництва Storm Shadow/SCALP.

Перша група, що складалася з 4-х ракет, прилетіла у Центр приймання та обробки інформації ФСБ РФ. Об’єкт розташовано у селі Сонячногірське, поблизу Алушти. Серйозних пошкоджень зазнали супутникові антени.

«Тобол» знищено на другій локації – у 40-му окремому командно-вимірювальному комплексі ВКС РФ (в/ч 81415), що розташований у Вітіному, поблизу міста Саки. Туди було спрямовано 2 «Шторми», один з яких вразив ціль.

Цікаво, що РЕБ «Тобол» використовується для придушення сигналу «Starlink», яким користувалися морські дрони SeaBaby для завдання ударів по Кримському мосту і кораблях ЧФ РФ.

Нагадаємо, видання ASTRA напередодні повідомило, що об'єкти у Криму нібито атакували дрони. Зазначалося, що пошкоджень зазнала російська техніка та антена супутникового зв'язку. Між двома атаками минула щонайбільше година.

Олег Верлан

21 грудня, 2023