Народна депутатка з Вінниччини увійде до «Разумної політики» Дмитра Разумкова

Новини Вінниці / Народна депутатка з Вінниччини увійде до «Разумної політики» Дмитра Разумкова

Коли ексспікера Верховної Ради Дмитра Разумкова «знімали» з посади, для більшості з його колег по «Слузі народу» це був нібито сигнал, який мав довести, що у фракції немає «недоторканих». Натомість політик вже дає зрозуміти, що розпочинає потужну власну політичну кар’єру та оприлюднив список однодумців. Серед них є одна парламентарка з Вінниччини – Аліна Загоруйко.

Колишній очільник ВР у своєму Telegram оприлюднив список народних депутатів міжфракційного об'єднання «Розумна політика». Свої підписи поставили 25 парламентаріїв.

За словами Д.Разумкова, звернення про створення міжфракційного об'єднання «Розумна політика» вже перебуває на розгляді керівництва Ради.

«Наступного пленарного тижня головуючий на засіданні має офіційно оголосити про його створення», – додав політик.

До об'єднання ексспікера увійшли:

  • Володимир Козак, Василь Мокан, Роман Соха, Неллі Яковлєва, Оксана Дмитрієва, Валерій Божик, Дмитро Микиша, Артем Дмитрук, Ольга Саладуха, Олександр Бакумов, Олег Воронько, Ольга Коваль, Дарія Володіна, Роман Бабій, Михайло Новіков, Аліна Загоруйко, Костянтин Касай, Дмитро Гурін, Михайло Крячко, Євген Петруняк, Іван Юнаков (усі – фракція "Слуга народу");   
  • Нещодавно виключена зі СН Людмила Буймістей;
  • Андрій Ніколаєнко та Володимир Кабаченко (обидва – ВО "Батьківщина").

Нагадаємо, у «Слузі народу» пригрозили забрати мандат у колег по фракції, які перейдуть до Разумкова. Відповідне припущення зробив заступник голови фракції «СН» Давида Арахамії Андрій Мотовиловець.

«Нехай підуть на вибори та скажуть виборцям: «Ми нова партія Дмитра Разумкова. Ми також просимо отримати від вас політичний мандат». Так буде чесніше», – вважає нардеп.

Зазначимо, 37-річна Аліна Загоруйко народилася у Немирові. До Ради вона пройшла за «партсписком». Нині вона є заступницею голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Олег Верлан

8 листопада, 2021