«Наклепи» не допомогли: новим директором Вінницького художнього музею затвердили Руслана Паламаровського (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / «Наклепи» не допомогли: новим директором Вінницького художнього музею затвердили Руслана Паламаровського (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 5 березня, депутати Вінницької облради не без дискусій проголосували за затвердження на посаді директора обласного художнього музею Руслана Паламаровського

Сьогодні, 5 березня, депутати Вінницької облради не без дискусій проголосували за затвердження на посаді директора обласного художнього музею Руслана Паламаровського.

Обов’язки керівника закладу він виконує уже понад півтора року – відколи пішов з життя колишній директор Ілля Безбах, а конкурс на посаду виграв тільки минулого місяця.  

Хоча конкурсна комісія погодила призначення Руслана Паламаровського, депутати не були одностайними. Зокрема, представниця «Батьківщини» Тетяна Редько розповіла, що в музеї не все так добре, як хотілося б: чимало фондів не виставляються, нова вивіска виготовлена із граматичною помилкою, а в.о. керівника нібито влаштовує обшуки вдови покійного директора.

«Те, що каже пані Редько, це – неправда, - розповів у коментарі «Nа Парижі» Руслан Паламаровський. -  Це – така брехня, що я ледь стримував емоції – хотів вийти до мікрофона і розповісти, як воно є насправді. Вона не була в музеї за цих півтора року, як вона може щось стверджувати, посилаючись на слова однієї людини – вдови покійного директора?».

Наклепи чоловік пояснює тим, що хтось хоче «передавати посади у спадок».

До речі, проти такого застеріг на сесії і голова ОДА Валерій Коровій. Каже, були спроби вийти на нього, щоб вплинути на перебіг конкурсу:  

«Але я все зробив для того, щоб відбувся чесний конкурс. У чому базова проблематика багатьох наших комунальних закладів? У нас дехто думає, що комунальні заклади можна «передавати у спадок». Є повага до певних людей і наступає «час ікс», коли ці люди починають нав’язувати свою думку… Обласні заклади не передаються у спадок».

Підтримати затвердження нового керівника прийшли на сесію 28 із 32-х співробітників музею. А голова облради Анатолій Олійник нагадав, що, за законом, депутати мають погодитися з рішенням конкурсної комісії. Тож за призначення Руслана Паламаровського проголосувало 45 депутатів.

За словами нового директора, плани з розвитку художнього музею у нього грандіозні:

«Зараз будуть нові масштабні проекти, зокрема, невдовзі – виставка Івана Марчука, є ще багато планів, щоб музей отримав фактично нове життя».

Сергій Маламура

5 березня, 2019