Найневдаліший старт сезону: вінницька «Нива» програла вдруге поспіль

Новини Вінниці / Найневдаліший старт сезону: вінницька «Нива» програла вдруге поспіль

Перед початком сезону у Другій лізі вінницька «Нива» не оголошувала амбітних планів щодо підвищення у класі, хоча запрошення нового головного тренера викликало подібні думки. Дарма. Подоляни програли другий матч поспіль, і знову ж колективу, який називають одним з фаворитів.

У другому турі чемпіонату вінничани зустрічались з «Дружбою» з Мирівки, яка нині грає у Кагарлику Київської області. У міжсезоння господарі значно підсилили склад, тому прогнозовано домінували протягом більшої частини матчу та перемогли 2:0 у підсумку. Обидва голи на 53 і 64 хвилинах забив Сторчоус.

Як повідомляє сайт вболівальників вінницької команди, у «Ниви», у порівняні з минулою грою, відбулись деякі зміни. По перше, у рамці змінився «номер перший» на «сімдесят перший», тобто, Поповича змінив Ян Вічний.

«Навряд чи це через сім пропущених голів Поповичем у минулому турі. Швидше, це звичайна ротація, або просто можливість дати відновитись Поповичу, який лише нещодавно відновився від травми.  Також замість Швеця у основі вийшов Меженський, який, втім не особливо запам’ятався. Ничипоренко взагалі залишився поза заявкою, а його місце зайняв Євтіхов. І тут теж є запитання, адже другий гол влетів у ворота «Ниви» саме за його пасивної участі у захисних діях у центральній зоні.  Ну, якось так», - зазначає видання.

Стосовно гри у першому таймі, було видно, що, вочевидь, командою і тренерським штабом було зроблено роботу над помилками. Ну, наскільки це можливо за цей короткий час. Командна гра у захисті виглядала доволі якісно, ніхто з гравців особливо не випадав, усі намагались дограти до кінця у кожному моменті, які, звичайно виникали, адже «Нива» грала «від захистку», зрідка переходячи на половину поля суперника. Відповідно, у «Дружби», незважаючи на ешелоновану оборону, раз по раз виникали напівмоменти, але більшість з них підчищалися захистом гостей. Особливо хочеться відзначити Лотоцького, який грав майже безпомилково, Никитюка і Грачова, хоча саме з його флангу, здебільшого, йшла небезпека. У атаці «Ниви» майже нічого не виходило – м’яч просто не доходив до гравців атаки, а отже, Петленко, Страшкевич, Меженський, Власенко і Загорулько мали значно менше можливостей проявити себе. Можливо, вінничанам був на руку не надто високий темп гри, але, в цілому, враховуючи усі фактори, за перший тайм «Нива» заслуговує на невеличкий, але «плюсик».

Другий тайм «Нива» розпочала доволі жваво, але, отримавши швидкий гол, гра команди розклеїлась. «Дружба» трішки відкотилася назад, запрошуючи гостей до атак, але атакуючі дії у «Ниви» не виглядали чимось продуманим, не було «професійної схематичності», злагодженості. По суті, усе це виглядало, як у дворовому футболі, коли збираються люди, які вперше одне одного бачать і грають, хто як вміє, за винятком того, що у дворовому футболі, коли щось іде не так, то гравці починають заводитись, «піхати» одне одному, а тут ні… «Нива» спокійно, беземоційно довела гру до поразки. На жаль, не було сплеску активності, гри ва банк, адже втрачати, дійсно, нічого. Здається, що команда абсолютно не вірить у свої сили, немає лідера, здатного завести партнерів, немає тренера, який би психологічно налаштував команду на гру і корегував її дії протягом матчу, немає довгої лави запасних, та і та лава, що є, не здатна підсилити. На жаль, маємо те, що маємо… на даний час…  Але навіть при цьому негативі хочеться відзначити кращих гравців матчу – це, передусім, Лотоцький, Никитюк, які, вочевидь, зробили висновки після минулої гри, а також Вічний.

Можливо, трішки не повезло зі стартовими турами, в яких ми грали з лідерами, але саме такі матчі і показують справжню силу команди.

Після двох турів «Нива» немає очок і займає 12-у стрічку з 15-и турнірної таблиці.

Макс Мельник

13 серпня, 2023