Наймасованіша атака БпЛА на Київ: постраждало п’ятеро людей

Новини Вінниці / Наймасованіша атака БпЛА на Київ: постраждало п’ятеро людей

Уночі 25 листопада росіяни випустили по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу типу «Shahed». Сили ППО збили 74 з 75 дронів.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

Безпілотники запустились ворогом з двох напрямків – Приморсько-Ахтарська та Курської області.

«Основний напрямок удару – місто Київ. Протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київська, Сумська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Кіровоградська обл. До відбиття повітряної атаки залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби», - йдеться у повідомленні.

Переважну більшість БпЛА «Shahed-131/136» було збито на Київщині. Також на Дніпропетровщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59. 

пізніше у ПС уточнили, що збито не 71, а 74 дрони.

«Загалом, у результаті російської атаки на столицю постраждали 5 людей, серед них 11-річна дитина», - заявив міський голова Віталій Кличко.

Медики у неї діагностували гостру реакцію на стрес. Спеціалісти надали допомогу. Найстаршій постраждалій 65 років. Троє людей внаслідок атаки мають гостру реакцію на стрес. Ще двоє отримали різані рани кінцівок.

Через уламки дрона у Солом'янському районі Києва сталося загоряння у житловому та нежитлових приміщеннях. Також у цьому районі було загоряння на відкритій місцевості. У КМВА додали, що в окремих будинках зафіксовано пошкодження вікон у квартирах.

Швидку викликали у Солом'янський і Подільський райони.

«Більше 70 «шахедів» у ніч на день памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво Росії гордиться тим, що може вбивати. Наші воїни збили більшість дронів. На жаль, не всі», - заявив Володимир Зеленський.

За словами президента, Україна й надалі працюватиме над тим, аби посилити свою протиповітряну оборону й обʼєднати світ у захисті від російського терору.

«Держава-терорист повинна програти і відповідати за скоєне», - додав президент.

За даними Міненергетики, під час масштабного дронового обстрілу у столиці було знеструмлено повітряну лінію. Внаслідок цього без світла залишилися 77 житлових будинків та 120 установ у центральній частині міста.

Наразі тривають роботи з відновлення. Через пошкодження магістральних повітряних ліній надійність енергоживлення в регіоні знижена.

Олег Верлан

25 листопада, 2023