Найближчі тижні можуть стати вирішальними для визначення майбутнього Путіна - WP

Новини Вінниці / Найближчі тижні можуть стати вирішальними для визначення майбутнього Путіна - WP

Ядерну загрозу з боку Росії у Вашингтоні завжди вважали цілком реалістичною. Путін у відчаї, він не бачить іншого шляху розв’язання «кризи» навколо ініційованої мобілізації та відступу військ в Україні. Крім того, диктатор стикнувся з критикою в найближчому оточенні щодо його методів ведення війни.

Про це пише The Washington Post.

Американське видання намагалось зібрати максимум інформації з оточення Путіна – посадовців, бізнесменів, політиків. Зі зрозумілих причин жодне прізвище не називається. Більш того, загальний висновок – попри зростання невдоволення «яструбів» та тих, кого називають «партією миру» немає жодних ознак відсторонення від влади Путіна. Острах перед ним превалює.

Разом з тим заслуговує уваги пояснення двох російських бізнесменів, які підтримують контакти з політичними чиновниками. Вони припускають, що найближчі тижні можуть стати вирішальними для визначення майбутнього Путіна й рішення, яке він прийме щодо війни. Якщо Росія не зупинить свої втрати, то почнеться міжусобиця, яка стане переломним моментом. Мобілізацію та стагнацію економіки не буде чим виправдовувати.

Як стверджують російські офіційні особи, рішення Путіна щодо мобілізації, є одним з найбільш дестабілізуючих і політично ризикованих кроків в його кар'єр й може призвести до «нестабільності режиму».

Однак високопоставлений балтійський чиновник запевнив, що хоча «всі прагнуть знайти ознаки розпаду Росії», попри «внутрішню напруженість» їх немає. Комплекс рабів навіть у середовищі російських еліт поки сильніший за всі інші настрої.

Олег Верлан

7 жовтня, 2022