Найбільше бюлетенів псували у в’язницях та психлікарнях, а у Вінниці «проголосував» фанат Путіна

Новини Вінниці / Найбільше бюлетенів псували у в’язницях та психлікарнях, а у Вінниці «проголосував» фанат Путіна

Із 14-ти бюлетенів, визнаних недійсними на виборчій дільниці 051438, що працювала у приміщенні Вінницької ЗОШ №8, один зіпсував прихильник Путіна.

На виборах вінничани часто жартують. Чого тільки не малювали на бюллетенях? Різне... І писали. Із 14-ти бюлетенів, визнаних недійсними на виборчій дільниці 051438, що працювала у приміщенні Вінницької ЗОШ №8, один зіпсував прихильник Путіна.   

«У верхній частині бюлетеня - над прізвищами всіх кандидатів хтось так і написав: що він – за Путіна. І знак оклику поставив, - розповів NаПарижі голова дільничної комісії Олександр Рекало. - Фото, на жаль, не встиг зробити – якось було не до того під час підрахунку голосів».  

Голова ДВК розповідає, що псували бюлетені переважно навмисно: усіх кандидатів то замальовували, то викреслювали. Були й випадки, коли позначки стояли біля кількох кандидатів.

«Таких «гарних» картинок, як постили деякі мої колеги в мережах, ми на Вінниччині не бачили, - говорить голова обласного відділення КВУ Владислав Телень. - У нас був славної пам’яті Дмитро Гройсман – він такі речі полюбляв на бюлетенях малювати, але він малював маленькі, а тут людина не полінувалась – на весь бюлетень».

У мережі фото «яскравих» бюлетенів набирають популярності. Але, за словами Владислава Теленя, масового псування бюлетенів на дільницях не спостерігалося, хоча були люди, які таким чином голосували «проти всіх»...

Загалом, на Вінниччині, за даними, оприлюдненими ЦВК, найбільша кількість зіпсованих бюлетенів фіксувалася на спецдільницях. Так, у Стрижавській виправній колонії №81, де проголосувало 506 виборців, 28 бюлетенів визнано недійсними, у Вінницькій установі виконання покарань №1, із 706-ти виборців 52 – зіпсували бюлетені. Майже кожен десятий бюлетень був зіпсованим на дільниці, що діяла в обласній психоневрологічній лікарні.

Серед звичайних дільниць один з найбільших показників псування бюлетенів – 26 на 1544 виборці, які взяли участь у голосуванні, - зафіксовано на дільниці 051507 у Вінницькій ЗОШ №18.  

Фото із соцмереж

Сергій Маламура

2 квітня, 2019