Надзвичайники врятували 4-річну дитину та літню жінку з задимленого будинку

Новини Вінниці / Надзвичайники врятували 4-річну дитину та літню жінку з задимленого будинку

Сьогодні, 17 травня, близько 12:00, сталося задимлення сходової клітини у багатоквартирному будинку в Гайсині

За інформацією відділу комунікації Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Вінниччини, прибувши на місце події, надзвичайники виявили, що горить диван в одній із квартир на другому поверсі. Площа займання перевищувала 4 квадратні метри.

Через сильне задимлення під'їзду, бійці ДСНС змушені були діяти швидко, аби врятувати мешканців будинку. З двох квартир на першому поверсі вони евакуювали 84-річну жінку та 4-річну дитину. Як з'ясувалося, дівчинка перебувала вдома зі старшою сестрою, яка не розгубилася і першою вибігла з задимленого приміщення, повідомивши рятувальникам, що у квартирі залишилася її маленька сестра.

На щастя, ані дитина, ані літня жінка травм не отримали. Їх вчасно евакуювали та надали необхідну допомогу. Фахівці ДСНС з'ясували, що займання сталося через необережність сусіда, який курив у своїй квартирі на другому поверсі. Ймовірно, недопалок став причиною займання дивану, що й призвело до задимлення.

Цей випадок підкреслює важливість дотримання правил пожежної безпеки та відповідальності за свої дії. Необережність при поводженні з вогнем може мати серйозні наслідки для оточуючих. Завдяки оперативним діям рятувальників вдалося уникнути трагедії, але ця ситуація служить нагадуванням про те, що будь-яка недбалість може стати причиною небезпеки.