Начальник російського Генштабу Герасимов отримав поранення в Ізюмі

Новини Вінниці / Начальник російського Генштабу Герасимов отримав поранення в Ізюмі

Після вогневого ураження командного пункту поблизу Ізюму Харківської області відомо про смерть генерал-майора А. Симонова. Також декілька джерел повідомляє про поранення «найтитулованішого» гостя – начальника Генштабу ЗС РФ генерала Валерія Герасимова.

Нагадаємо, 30 квітня одразу декілька українських медіа вказали про ліквідацію в районі Ізюму російського генерал-майора Андрія Симонова, начальника військ РЕБ ЗС РФ Західного ВО, разом з командним пунктом окупаційних військ....

Дещо обережніше українські ЗМІ написали про інших військових злочинців, які перебували у цьому місці. Адже відомо, що до Ізюму особисто командувати наступальними діями прибув начальник Генштабу ЗС РФ Герасимов. Ізюмський напрямок росіяни вважають пріоритетним для «розгрому» українського угрупування на Донбасі. Тому «паркетний» генерал особисто «взяв командування на себе». Сьогодні, 1 травня, там теж були вибухи. Нібито на ставці командуючого. 

Нині різні джерела з розвідки повідомляють, що загинув особистий охоронець Герасимова, а от сам генерал армії лише поранений. Ймовірно, його вже евакуювали з Харківщини у більш безпечне місце.   

Офіційного підтвердження поранення Герасимова наразі немає. У Росії не спростовують загибель Симонова.

P.S. "НачГШ ВС РФ Валерий Герасимов ранен на территории Украины. Он получил осколочное ранение правой голени без перелома кости", - написав ексочільник МВС А.Аваков, посилаючись на власні джерела у Росії. 

Олег Верлан

1 травня, 2022