НАБУ повідомило про підозру нардепці від «Слуги народу» Марченко та її помічниці, а також виклало відео, як парламентарка через паркан перекидає хабар

Новини Вінниці / НАБУ повідомило про підозру нардепці від «Слуги народу» Марченко та її помічниці, а також виклало відео, як парламентарка через паркан перекидає хабар

Чинній народній депутатці від партії Слуга народу Людмилі Марченко та її помічниці 11 липня оголосили про підозру у зловживанні впливом за неправомірну вигоду.

У НАБУ і САП не лише навели переконливі факти злочину, а й опублікували «хітове» відео, зняте прихованою камерою. На ньому парламентарка намагається позбутися згортка з хабарем, перекинувши його через паркан. Але справа у тому. Що за тим парканом чергували силовики.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що Марченко разом зі своєю помічницею поообіцяли чоловіку в обмін на хабар у 5300 доларів організувати рішення про дозвіл на виїзд з України органом місцевої військової адміністрації.

За гроші вони обіцяли внести відповідні відомості чоловіка до інформаційної системи Шлях.

Потім співучасники організували звернення від благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА надала дозвіл громадянину України на волонтерський виїзд через державний кордон України.

Чоловік мав б виїхати за кордон нібито для перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Отримавши дозвіл, помічниця нардепки зустрілася з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів — 2800 доларів США.

НАБУ і САП також опублікували відео, на якому зафіксовано переговори фігурантів справи, листування нардепки з помічницею. Про те саме момент, на якому нардепка намагається викинути хабар через паркан, спричинив бурхливу реакцію користувачів соцмереж. Однак, на диво телемарафон «Єдині новини» не помітили новини.

Олег Верлан

12 липня, 2023