Набори LEGO до кінця березня безкоштовно отримають першачки чотирьох шкіл Вінниччини

Новини Вінниці / Набори LEGO до кінця березня безкоштовно отримають першачки чотирьох шкіл Вінниччини

Перші класи "нової" української школи, безкоштовно отримають набори LEGO. Вантажівка з подарунками, які допоможуть впроваджувати ігрові методи навчання в освітній процес для 100 шкіл, що пілотують новий Держстандарт,виїхала з Данії до України 20 березня 2018 року. Про це повідомили у прес-службі МОН.

Перші класи "нової" української школи безкоштовно отримають набори LEGO. Вантажівка з подарунками, які допоможуть впроваджувати ігрові методи навчання в освітній процес для 100 шкіл, що пілотують новий Держстандарт, виїхала з Данії до України 20 березня 2018 року. Про це повідомили у прес-службі МОН.

Попередньо набори будуть доставлені до нашої країни до 31 березня цього року. Так, перші класи отримають набори "Шість цеглинок" для кожного учня та по набору "LEGO Play Box" на кожен такий клас.

Загалом, відповідно до Меморандум про взаєморозуміння підписаного між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation, усі перші класи, що навчатимуться з 1 вересня 2018 року, отримають набори LEGO.

Документ передбачає, що The LEGO Foundation безкоштовно забезпечить наборами усі перші класи (близько 17 тисяч шкіл з усієї України) протягом 2018-2019 року.

Крім того, компанія допоможе педагогам опанувати методики для ефективного використання конструкторів у навчанні.

"Це один із наймасштабніших проектів The LEGO Foundation зараз. Ми віримо, що завдяки цій співпраці ми зможемо підтримати зміни, які відбуваються в початковій школі в межах реформи освіти. Цінуємо партнерство з Україною і сподіваємося, що ця співпраця допоможе дітям розвивати уміння та навички, що забезпечать у майбутньому здатність особистості успішно навчатися", –  зауважив  під час підписання Меморандуму віце-президент The LEGO Foundation, голова програми "Спільноти навчання через гру" Каспер Оттоссон Канструп.

Нагадаємо, що у 2017/2018 навчальному році 100 українських шкіл пілотують новий Державний стандарт початкової загальної освіти. До цього списку увійшли чотири навчальні заклади Вінниччини: загальноосвітня школа в с. Сутиски Тиврівського району, Агрономічненська школа Вінницького району, “Калинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – гімназія” і “Спеціалізована загальноосвітня школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов № 25 Вінницької міської ради”.

Відбір пілотних шкіл відбувався на конкурсній основі. У кожній зі шкіл стандарт пілотуватимуть у двох перших класах. Тобто, загалом це 200 класів.