На знак шани над Вінницею пролетіли винищувачі: у місті прощались з генерал-лейтенантом Сергієм Оніщенком

Новини Вінниці / На знак шани над Вінницею пролетіли винищувачі: у місті прощались з генерал-лейтенантом Сергієм Оніщенком

У Вінниці сьогодні, 27 жовтня, на честь прощання з генерал-полковником Сергієм Онищенком, над містом кружляли літаки. У 2010-12 роках Сергій Іванович очолював Повітряні сили ЗСУ. Пішов у засвіти він 25 жовтня на 70-му році життя.

«Він пройшов шлях від льотчика винищувального авіаційного полку (1975—1978 рр) до командувача Повітряних Сил Збройних Сил України (2010-2012рр). Сергій Онищенко народився у військовій родині: його батько – також льотчик, тож приклад було брати з кого.

Попри надзвичайно складні життєві та службові випробування він залишався, мужнім, справжнім, налаштованим на добро! Колеги та співслужбовці згадують його, як справжнього воїна, професіонала, компетентного та людяного командира», - повідомляють у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Народився Сергій Онищенко 23 лютого 1954-го у Чугуєві на Харківщині. Закінчив Харківське вище військове авіаційне училище льотчиків, Військово-повітряну академію, Академію Збройних Сил України.

У 1992-му Сергія Онищенка призначили на посаду заступника начальника бойової підготовки управління Військово-Повітряних Сил України. У 1997 — командира винищувальної авіаційної дивізії, а наступного року — командира 14-го авіаційного корпусу.

У 2004-му Сергій Іванович став першим заступником Командувача Повітряних Сил ЗС України. А у період 2010-12 років обійняв посаду командувача Повітряних Сил Збройних Сил України.

Генерал-полковник Сергій Онищенко відзначений багатьма державними нагородами, медалями та відзнаками.

Щирі співчуття рідним та близьким…

Олеся Рудницька

27 жовтня, 2023