На Запоріжжі загинув військовий медик Владислав Червінський з Вінниччини

Новини Вінниці / На Запоріжжі загинув військовий медик Владислав Червінський з Вінниччини

За рідну країну на Запоріжжі віддав життя санінструктор Владислав Червінський. Відлетів ангелом у небо…

Про це повідомляє Жмеринська міська рада.

Він рятував життя військових. Патріот та справжній син свого народу, для якого Україна була у серці, а Свобода і Гідність – понад усе, ще зовсім юним у свої 20-ть підписав контракт на службу в Національній Гвардії України.

«Коли розпочалась повномасштабна війна Владислав Червінський за плечима мав уже чималий досвід, адже з 2019 року виконував службово-бойові завдання на Донеччині, рятуючи життя військових, які боронили кордони на сході України в ході антитерористичної операції», - йдеться у повідомленні.

У березні 2023 року за сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну, наполегливість у виконанні військового обов'язку, високі показники у службово-бойовій діяльності сержант Владислав Червінський був нагороджений Грамотою Національної Гвардії України. Також за високий професіоналізм, сумлінне виконання службово-бойових завдань, проявлену при цьому мужність, пильність, старанність та розумну ініціативу жмеринчанин неодноразово був нагороджений грамотами військової частини, у якій служив.

Він тривалий час виконував завдання в найгарячіших точках, ніс службу на Бахмутському напрямку, що на Донеччині, а останнім часом рятував життя побратимів на Запорізькому напрямку.

Владислав Червінський загинув 27 липня під час атаки ворожими дронами у селі Роботине Токмацької міської громади Пологівського району. Йому було лише 24...

Герої не вмирають, а навічно вписують своє ім'я в історію боротьби українського народу. Вічна пам’ять Герою!