На Яблуневий Спас росіяни завдали удару по середмістю Чернігова з його православними святинями: відомо про загиблих та поранених

Новини Вінниці / На Яблуневий Спас росіяни завдали удару по середмістю Чернігова з його православними святинями: відомо про загиблих та поранених

Сьогодні, 19 серпня, на Яблуневий Спас російські терористи завдали ракетного удару по середмістю Чернігова – однієї з колисок давньої Русі, де сконцентровано найбільше пам’яток ЮНЕСКО ніж будь-де у Східній Європі. І більшість пам’яток пов’язані з православ’ям.

Наразі відомо про те, що є загиблі та поранені. Про це повідомляє Суспільне.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що у Чернігові внаслідок влучання російської ракети є загиблі і поранені

Про це глава держави повідомив у соцмережах.

«Ось що таке сусідство з терористичною державою, ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ. Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені», - повідомив Зеленський.

Глава держави висловив співчуття тим, хто втратив рідних. Наразі усі служби працюють на місці: рятувальники, поліція, медики.

«Зробимо ще більше для консолідації світу проти російського терору. Дамо ще більше нашій державі для захисту життя. Росія повинна програти в цій війні, щоб життя перемогло», - наголосив президент.

P.S. Деталі трагедії у Чернігові вже використовуються ворожими спецсліжбами, які запускають ІПСО. На Красній площі міста було заплановано виставку дронів. Як тільки пролунала тривога, всіх присутніх запросили спустились до укриття. Ті, хто спустився, живі…

Наразі відомо про 7 загиблих і 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей. 12-річну дівчинку терміново доставляють реанімобілем до Києва. Дитина в тяжкому стані. Детально все описала відома волонтерка Марія Берлінська.

Р.P.S. У Чернігові завершили рятувальну операцію після удару по центру міста… 7 загиблих. 129 поранених, з яких 15 дітей.

Олег Верлан

19 серпня, 2023