На водоймах Вінниччини з початку року загинуло пів сотні людей

Новини Вінниці / На водоймах Вінниччини з початку року загинуло пів сотні людей

Минулої доби рятувальники двічі шукали потопельників у різних населених пунктах.

З початку року на водоймах Вінниччини було зареєстровано 64 події, під час яких загинула 51 людина, а 17 осіб вдалося врятувати. Це свідчить про високий ризик перебування на водних об'єктах, особливо у літній період, коли багато людей проводять час біля води.

Минулої доби рятувальники чотири рази долучались до аварійно-рятувальних робіт. Виклики на номер «101» надходили з різних причин: звільнення проїжджої частини від поваленого вітром дерева, ліквідація кубла шершнів, а також двічі для пошуку потопельників.

Відповідно до довідки ГУ ДСНС у Вінницькій області, аварійно-рятувальні роботи з пошуку потопельників проводилися в селищі Чернівці Могилів-Подільського району та в селі Заозерне Ладижинської громади. Обидві події стали трагічним нагадуванням про небезпеки, які приховують водойми.

Незважаючи на постійні попередження рятувальників і проведення інформаційних кампаній з безпеки на воді, кількість випадків загибелі залишається високою. Основними причинами таких трагедій є недотримання правил безпеки, купання у невстановлених місцях, переоцінка власних сил та купання у нетверезому стані.

Рятувальники закликають громадян бути обережними та відповідальними під час перебування на водоймах. Важливо дотримуватись усіх правил безпеки, купатися лише у встановлених місцях, не залишати дітей без нагляду біля води та уникати купання в стані алкогольного сп'яніння.

Трагічна статистика цьогорічних подій на водоймах Вінниччини нагадує про необхідність бути особливо обережними та свідомими під час відпочинку біля води.

Михайло Білик

29 липня, 2024