На Внниччині незрячі стануть акторами-аматорами та зіграють у музичній виставі

Новини Вінниці / На Внниччині незрячі стануть акторами-аматорами та зіграють у музичній виставі

Аматорський театр з міста Бар, що на Вінниччині,  отримав кошти для створення Театру Рівності за участі людей з вадами зору. Український культурний фонд високо оцінив ідею барчан, їхній проєкт посів 1 місце серед 156 інших, поданих на програму "Інклюзивне мистецтво". 

Аматорський театр з міста Бар, що на Вінниччині, отримав кошти для створення Театру Рівності за участі людей з вадами зору. Український культурний фонд високо оцінив ідею барчан, їхній проєкт посів 1 місце серед 156 інших, поданих на програму "Інклюзивне мистецтво". 

Про це повідомляють театрали.

«Після тривалих переговорних процедур в умовах пандемії раді повідомити, що Український культурний фонд підтримав проєкт ТеатрРівності від Барський МХАТ та Барська міська рада!», - йдеться на сторінці спільноти Барський МХАТ соціальній мережі Facebook.

Проєкт посів 1 місце серед 156 проєктів зі всієї України, поданих на програму "Інклюзивне мистецтво". 

Ініціатива театру направлена на соціалізацію людей з вадами зору, які стануть акторами Барського МХАТу та зіграють у літературно-музичній композиції за творами відомої подільської поетеси Світлани Травневої. Загальний бюджет проєкту: 413 тис. грн.

Отож, хоча пандемія внесла свої корективи, "Театру Рівності" бути. Театрали наголошують: слідкуйте за нашою командою, поширюйте, вподобуйте та долучайтеся до ініціатив Барського МХАТу.

Марина Карабай

22 червня, 2020