На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)

Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)

У Вінниці до проведення обмежувальних карантинних заходів залучили місцевий полк Нацгвардії. Гвардійці військової частини 3008 Західного оперативно-територіального об’єднання почали нести службу спільно із працівниками поліції на пересувних мобільних постах на в’їздах та виїздах, а також в населених пунктах Ямпільського району.

У Вінниці до проведення обмежувальних карантинних заходів залучили місцевий полк Нацгвардії. Гвардійці військової частини 3008 Західного оперативно-територіального об’єднання почали нести службу спільно із працівниками поліції на пересувних мобільних постах на в’їздах та виїздах, а також в населених пунктах Ямпільського району.

Основною метою залучення військових є підтримка громадської безпеки, надання медичної допомоги громадянам, забезпечення проведення обмежувально-карантинних заходів. Зокрема, правоохоронці контролюють пасажироперевізників приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення щодо дотримання ними заборони здійснення перевезень на час карантину.

Увесь залучений особовий склад забезпечений засобами індивідуального медичного захисту, а саме – респіратор, маска медична, гумові рукавички тощо. Окрім того, військовослужбовці, які залучаються до виконання завдань служби, перед початком та після завершення служби проходитимуть медичний огляд.

Як говорить вінничанин Дмитро Шевчук:

«Запроваджені карантинні заходи хоч і викликають певні труднощі, проте я, та думаю й інші громадяни, з розумінням ставимося до всіх цих обмежень, тому що це є запорукою нашого здоров’я і життя. Я раджу всіх свідомим громадянам максимально ізолюватися аби подолати цю недугу».

Відомо, що тимчасові обмеження триватимуть до 3 квітня і проводяться виключно для того, аби попередити поширення небезпечної недуги. 

Як розповідає заступник командира військової частина 3008 з громадської безпеки підполковник Петро Бербека: 

«Метою є попередження про заборону в’їзду та виявлення осіб з підвищеною температурою тіла чи інші ознаки захворювання ГРВІ або коронавірус. На даний час резонансних подій не було. Наші громадяни є сумлінними і дотримуються законодавства. Таких блокпостів на території міста десять, вони перекривають в’їзд у місто, виїзд з міста відбувається без перешкод».  

У свою чергу начальник медичної служби військової частини 3008 капітан Вадим Кириченко додав:

«На період карантинних заходів у вартових приміщеннях, на контрольно-пропускних пунктах здійснюється контроль за температурою, обробка автотранспорту, який прибуває з-за меж частини. Також проводиться контроль, провітрювання та дезінфекція в казармах підрозділів за допомогою кварцових ламп. Кожен підрозділ отримав зі складів респіратори та маски, а також дезінфікуючі розчини для обробки приміщень. Кількість хворих, кількість пацієнтів зі скаргами на здоров’я не збільшилась, всі працюють в звичайному штатному режимі, паніки немає».

Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)Новини Вінниці / На в’їздах до Вінниці та Ямпільського району діють пересувні мобільні пости (ФОТО)
Ірина Заіковата

19 березня, 2020