На вінницькому заводі Green Cool готові до випуску камери для зберігання вакцин від COVID-19

Новини Вінниці / На вінницькому заводі Green Cool готові до випуску камери для зберігання вакцин від COVID-19

Під час візиту мера Вінниці Сергія Моргунова на завод «Грін Кул» компанії «UBC group», керівництво підприємство зазначило, що потужності здатні випускати холодильне обладнання не лише для торгівлі та сфери послуг. Саме у Вінниці все пристосовано для виробництва спеціальних морозильних камери для зберігання вакцин від COVID-19.

Під час візиту мера Вінниці Сергія Моргунова на завод «Грін Кул» компанії «UBC group», керівництво підприємства зазначило, що потужності здатні випускати холодильне обладнання не лише для торгівлі та сфери послуг. Саме у Вінниці все пристосовано для виробництва спеціальних морозильних камер для зберігання вакцин від COVID-19.

Також компанія здатна налагодити збірку апаратів ШВЛ для лікарень. Згідно з розрахунками МОЗ, в України почнуть поставляти вакцину на початку 2021 року. Але препарат вимагає особливих умов для зберігання, а саме температури - 70 градусів.

«Тому нам необхідно мати холодильні комплекси у медичних закладах та мобільні камери для дотримання цих умов. Розробка агрегатів для забезпечення ультранизьких температур, а також сертифікація нової продукції займе кілька місяців. Далі завод зможе налагодити виробництво установок – не лише для вітчизняного ринку, а і на експорт», - написав міський голова у Facebook після візиту на підприємство.

Також він зазначив, що уже влітку 2021-го на підприємстві зможуть приступити до серійного виробництва апаратів штучної вентиляції легень. Прототип першого апарату вже виготовили у Харкові. Його готують до держсертифікації та клінічних тестувань, які триватимуть близько 3-4 місяців.

Новини Вінниці / На вінницькому заводі Green Cool готові до випуску камери для зберігання вакцин від COVID-19Новини Вінниці / На вінницькому заводі Green Cool готові до випуску камери для зберігання вакцин від COVID-19Новини Вінниці / На вінницькому заводі Green Cool готові до випуску камери для зберігання вакцин від COVID-19Новини Вінниці / На вінницькому заводі Green Cool готові до випуску камери для зберігання вакцин від COVID-19
Олеся Рудницька

26 листопада, 2020