На Вінниччину завітав бельгійський посол: сподівається на зростання інвестицій

Новини Вінниці / На Вінниччину завітав бельгійський посол: сподівається на зростання інвестицій

Сьогодні, 14 серпня, відбулась зустріч голови обласної державної адміністрації Cергія Борзова з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Алексом Ленартсом.

Сьогодні, 14 серпня, у Вінниці відбулась зустріч голови обласної державної адміністрації Cергія Борзова з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Алексом Ленартсом.

Про це повідомляє пресслужба Вінинцької ОДА.

Посол відзначив, що це його перший візит на Вінниччині і назвав сфери, перспективні для співпраці:

«Головна мета мого візиту сьогодні – покращити співпрацю між Королівством Бельгія та Вінницькою областю. Ми можемо більш тісно співпрацювати в сфері культури, але найголовніше – це економіка. Тож, я сподіваюсь, що обсяги бельгійських інвестицій у Вінницькій області зростуть», - зазначив пан Алекс Ленартсом.

Голова ОДА Сергій Борзов у Facebook написав, що "говорили про інвестиції в зелену енергетику".

«Бельгія у цьому професіонал. А ми би хотіли повчитися у кращих фахівців. Має бути майданчик, щоб подивитися як це правильно робити. І тоді впровадити зелену енергетику на території Вінницької області.

Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні Алекс Ленартс обіцяв повернутися на Вінниччину з конкретними інвестиційними пропозиціями. За його словами, в Україні Вінниччиною зацікавив його товариш і колега-дипломат - Микола Точицький, який був представником України при Європейському Союзі та Європейському Співтоваристві з атомної енергії. Саме від нього він почув багато цікавого Вінниччину, звідки родом Микола Станіславович.
Ми завжди відкриті до співробітництва із Бельгією», - зазначив очільник області.