На Вінниччині знайшли партію російського тютюну на 4 млн грн

Новини Вінниці / На Вінниччині знайшли партію російського тютюну на 4 млн грн

У Вінниці співробітниками СБУ виявлено спробу незаконного ввезення на територію України «тютюну для куріння промислового виробництва» вагою близько 24 тон.

Як повідомляють у пресслужбі УСБУ у Вінницькій області, товар слідував транзитом через територію України з тимчасовим розміщенням на одному з підприємств Жмеринського району Вінницької області.

У супровідних документах зазначено, що країна походження товару є Грецька Республіки, а слідував він із Сербії до Індонезії.

Оперативники спецслужби з’ясували, що насправді виробником є підприємство, зареєстроване у Російській Федерації.

За оцінками фахівців, вартість товару ділками занижена щонайменше вдвічі, а ціна виготовленої партії цигарок з цього тютюну взагалі може сягати 30 млн грн.

«При проведенні ініційованого СБУ повного митного огляду, виявлено та зафіксовано ознаки митного правопорушення. Складено відповідні протоколи про порушення митних правил. Вилучений товар вартістю понад 4 млн грн розміщений на складі Вінницької митниці. Вирішується питання про звернення товару в дохід держави», - йдеться у повідомленні.

Новини Вінниці / На Вінниччині знайшли партію російського тютюну на 4 млн грн Новини Вінниці / На Вінниччині знайшли партію російського тютюну на 4 млн грн Новини Вінниці / На Вінниччині знайшли партію російського тютюну на 4 млн грн
Макс Мельник

29 квітня, 2022