На Вінниччині зіткнулися двоє неповнолітніх мотоциклістів

Новини Вінниці / На Вінниччині зіткнулися двоє неповнолітніх мотоциклістів

У результаті аварії в смт Браїлів госпіталізовано двох неповнолітніх водіїв

21 вересня в Жмеринському районі сталася аварія за участю двох неповнолітніх мотоциклістів. Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінниччини, внаслідок зіткнення 15-річний водій мотоцикла Viper 250 та 14-річний керманич Spark отримали тілесні ушкодження і були госпіталізовані до лікарні.

Обидва мотоциклісти не мали законного права на управління транспортними засобами, оскільки не досягли 16-річного віку та не проходили відповідне навчання. Транспортні засоби були поміщені на арештмайданчик.

Поліція розслідує цей випадок за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання за порушення правил безпеки дорожнього руху. За таке правопорушення законодавство передбачає обмеження волі на строк до трьох років із позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Також вирішується питання про притягнення до відповідальності батьків неповнолітніх водіїв, оскільки їхні діти не мали дозволу на керування мотоциклами. Поліція закликає батьків звернути увагу на правила дорожнього руху та безпеку своїх дітей.

 

Михайло Білик

23 вересня, 2024