На Вінниччині жінка під вигаданим ім’ям народила доньку та зникла на 3 місяці, а коли повернулася, то змушена судитися за дитину

Новини Вінниці / На Вінниччині жінка під вигаданим ім’ям народила доньку та зникла на 3 місяці, а коли повернулася, то змушена судитися за дитину

У квітні цього року у Гайсині здорову дитину народила жінка, надавши при реєстрації вигадані дані про себе. Незабаром вона залишила доньку в пологовому будинку, а сама просто втекла. Розшукати маму, звісно, медики не змогли. Через 3 місяці жінка раптово повернулася та вчинила скандал, аби їй повернули дочку. Доводити свої права на дитину тепер вона вимушена у суді.

Як вказується у сюжеті ТСН, .у квітні породілля з чоловіком рано вранці приїхали до Гайсинському пологовому будинку. Стан жінки був таким, що її одразу повезли на пологи. За 10 хвилин на світ з’явилася дитинка.

Далі, як розповідає завідувач акушерського відділення Гайсинської лікарні Олександр Стародуб, маму з дочкою перевели в палату для спільного перебування, породілля попросилася в душ - і зникла… Ніякої відмови від дитини при цьому жінка не писала. Лікарі були змушені про зникнення повідомити поліцейських і соцслужбі.

Про дівчинку співробітники пологового будинку піклувалися місяць, назвали Надія Олександрівна - на честь акушерки Надії та лікаря Олександра, які приймали пологи. Потім дитину передали до дитячого закладу.

Через три місяці до лікарні мама дівчинки прийшла з родичами, влаштувала скандал, вимагаючи повернути їй дочку. Як з'ясувалося, у 40-річної Ольги вже є чотири дитини (старшій дочці вже 18 років, а молодшій всього 3 роки). Сусіди жінки про її п'яту вагітність навіть і не знали.

Оскільки перед пологами багатодітна мати надала невірна дані про себе, то встановити родинні зв’язки можна лише ДНК-експертизою. Тому жінці довелося звернутися до суду. Навіть на судовому засіданні вона не змогла пояснили свій вчинок.

Фахівці припускають, що у неї була специфічна післяпологова реакція, спровокована екстремальними пологами. Втім, можливий й інший сценарій – жінка не планувала забирати дитину, але з часом змінила думку.

Олеся Рудницька

22 вересня, 2021