На Вінниччині збили ворожий дрон: загалом знищено 10 з 17 «Шахедів»

Новини Вінниці / На Вінниччині збили ворожий дрон: загалом знищено 10 з 17 «Шахедів»

У ніч на 5 грудня росіяни вчергове атакували Україну ударними БпЛА «Shahed-136/131». Усього зафіксовано 17 дронів та шість зенітних керованих ракет ЗРК С-300. В результаті бойової роботи знищено 10 ударних БпЛА в різних регіонах України.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

Дронами противник атакував з двох напрямків – Курська область та Приморсько-Ахтарськ, що на Кубані. Зенітні керовані ракети С-300 росіяни спрямували по цивільних об’єктах Донеччини та Херсонщини.

«До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України», - йдеться у повідомленні.

Дрони рухались через Вінницьку область на захід. Їх було помічено навіть в Івано-Франківській і Львівській областях. На Львівщині ворог атакував обʼєкт інфраструктури, є влучання.

Як вказують в Оперативному командуванні «Південь», в зоні відповідальності Сил оборони півдня України підрозділами ППО було знищено 4 БпЛА типу «Shahed-131/136»: два на Миколаївщині, по одному на Херсонщині і Вінниччині. Влучань не допущено.

P.S. Ворог трьома безпілотниками атакував обʼєкт інфраструктури у Львівській області.

«Внаслідок удару виникла пожежа, яку оперативно загасили силами працівників. Є незначні руйнування. Обійшлося без жертв та постраждалих», - розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Незважаючи на те, що більшість російських дронів-камікадзе вдалося збити, у Харківській області ворожий «Шахед» вдарив по селищу Борова Ізюїмського району та Чугуїву.

«О 21:30 у м. Чугуїв внаслідок влучення двох БпПЛА пошкоджено три будинки, вибито вікна, пошкоджено дахи. Отримав вибухову травму 41-річний цивільний чоловік без госпіталізації», - розповів голова ОВА Олег Синегубов.

Олег Верлан

5 грудня, 2023