На Вінниччині затримано рецидивіста з Молдови, який кілька місяців обкрадав трансформатори на «Укрзалізниці»

Новини Вінниці / На Вінниччині затримано рецидивіста з Молдови, який кілька місяців обкрадав трансформатори на «Укрзалізниці»

Дії 37-річного громадянина Молдови можуть бути розцінені не лише як серія крадіжок, а як диверсія. Через злочини, в яких підозрюють 37-річного чоловіка, на залізниці могли статись аварії з трагічним фіналом

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 17 грудня оперативники управління карного розшуку обласного главку спільно з працівниками воєнізованої охорони Південно-Західної залізниці під час чергової спроби вчинити злочин на залізничній  колії у селі Степанівка Вороновицької територіальної громади затримали раніше судимого громадянина Республіки Молдова.

Чоловік перебуває у розшуку за підозрою у вчиненні майнових злочинів у сусідній області. Вінницькі правоохоронці його підозрюють у тому, що протягом кількох місяців викрадав релейні котушки із шаф сигнальних установок та трансформатори на залізниці. Лише на території Вінницької області його вважають причетним до вчинення близько шістдесяти таких злочинів.

Дії зловмисника могли призвести до трагічних наслідків, оскільки через викрадені комплектуючі машиніст не отримував сигнали щодо перемикання напрямків колії. Це могло призвести до аварії потяга.

Під час затримання у підозрюваного вилучили речові докази – викрадені релейні котушки та інструменти для їх демонтажу. Загальна сума завданого збитку «Укрзалізниці» становить понад півмільйона гривень.

Зловмиснику оголошено про підозру за ч. 1 ст. 277 (пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів) та ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК України. За такі злочини передбачено до 6 позбавлення волі. 

Підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Новини Вінниці / На Вінниччині затримано рецидивіста з Молдови, який кілька місяців обкрадав трансформатори на «Укрзалізниці»Новини Вінниці / На Вінниччині затримано рецидивіста з Молдови, який кілька місяців обкрадав трансформатори на «Укрзалізниці»Новини Вінниці / На Вінниччині затримано рецидивіста з Молдови, який кілька місяців обкрадав трансформатори на «Укрзалізниці»Новини Вінниці / На Вінниччині затримано рецидивіста з Молдови, який кілька місяців обкрадав трансформатори на «Укрзалізниці»Новини Вінниці / На Вінниччині затримано рецидивіста з Молдови, який кілька місяців обкрадав трансформатори на «Укрзалізниці»Новини Вінниці / На Вінниччині затримано рецидивіста з Молдови, який кілька місяців обкрадав трансформатори на «Укрзалізниці»
Макс Мельник

20 грудня, 2021