На Вінниччині затримано «човняра», який планував човном переправити через Дністер двох українців

Новини Вінниці / На Вінниччині затримано «човняра», який планував човном переправити через Дністер двох українців

У Могилів-Подільському районі правоохоронці та прикордонники 31 серпня на березі Дністра затримали 18-річного громадянина Молдови, який планував човном переправити двох українців за кордон. Вартість «подорожі» для ухилянтів коштувала майже 8000 доларів. «Провідник» затриманий, його спільники встановлюються.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, затриманий в месенджерах розповсюджував інформацію про те, що може допомогти чоловікам призовного віку перетнути державний кордон України поза межами пункту пропуску. Попередньо обговорювали спосіб виїзду, місце та ціну «послуги».

Іноземця затримали на човні з двома «клієнтами». Речові докази вилучено. Слідчі місцевого підрозділу повідомили зловмиснику про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. 

Триває досудове розслідування в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає до 9 років ув’язнення. Процесуальне керівництво здійснює Могилів-Подільська окружна прокуратура.

Відносно двох громадян України віком 46 та 35 років складено протоколи за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) КУпАП.

Макс Мельник

1 вересня, 2023