На Вінниччині затримали посадовця військкомату, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали посадовця військкомату, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації

Силовики викрили посадовця Вінницького центру комплектування та соціальної підтримки. За версією слідства, він налагодив механізм особистого збагачення за рахунок сприяння «ухилянтам» від призову на військову службу.

Про це повідомляють пресслужби УСБУ у Вінницькій області та поліції Вінниччини.

Затримання 52-річного службовця проводили слідчі обласного главку поліції спільно з оперативниками Служби безпеки за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Командир одного із відділень пропонував військовозобов’язаним чоловікам «купити» у нього частково заповнені бланки повісток, щоб предʼявляти їх представникам ТЦК, видаючи за справжні. Таким чином військовозобовʼязані мали змогу ухилитися від мобілізації.

Зловмисника затримали після зустрічі зі своїм «клієнтом». За 2000 доларів службовець продав 68 підписаних та проштампованих бланків повісток. Під час обшуків за місцями проживання і роботи фігуранта, правоохоронці виявили речові докази, що підтверджують протиправну діяльність.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх учасників протиправної схеми та притягнення їх до відповідальності.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Судом обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали посадовця військкомату, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від мобілізаціїНовини Вінниці / На Вінниччині затримали посадовця військкомату, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від мобілізаціїНовини Вінниці / На Вінниччині затримали посадовця військкомату, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від мобілізаціїНовини Вінниці / На Вінниччині затримали посадовця військкомату, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від мобілізаціїНовини Вінниці / На Вінниччині затримали посадовця військкомату, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації
Макс Мельник

22 серпня, 2023