На Вінниччині затримали перехожого з вогнепальною зброєю

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали перехожого з вогнепальною зброєю

Отримавши оперативну інформацію, правоохоронці Вінниччини вирішили перевірити її на вулиці. До підозрюваного у незаконному володінні вогнепальною зброєю підійшли на вулиці у Бершадській громаді. Чоловік почав чинити опір поліції.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, інцидент із затриманням відбувся 30 серпня. Чоловік намагався втекти від правоохоронців та чинив опір. За цими фактами розслідуються кримінальні провадження.

Все ж таки правоохоронцям вдалось провести поверхневий огляд та виявити у перехожого пістолет та набої до нього. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Слідчі вилучили пістолет з ознаками переробки та патрони калібру 9 мм. Вилучене направлено на експертизу. Походження та мету зберігання заборонених предметів з’ясує слідство.

Розслідування проводять за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Макс Мельник

31 серпня, 2022