На Вінниччині затримали «отаманшу» та її підлеглих, які організували потужну схему перепродажу психотропів

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали «отаманшу» та її підлеглих, які організували потужну схему перепродажу психотропів

Правоохоронці Вінниччини викрили наркокортель місцевого штибу, який збував «товару» нам пів мільйони у місяць. За матеріалами слідства, зловмисники «працювали» за чітко розподіленими ролями. Кожен мав свій структурований напрямок роботи – придбання психотропів, їх фасування, транспортування та безпосередній збут клієнтам.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, організувала злочинний бізнес раніше судима за незаконний обіг зброї 34-річна жителька Тульчинського району. В усьому допомагали жінці «заступники» і «заступниця» віком від 32 до 64 років.

Окрім загальної координації наркобізнесом, організаторка відповідала за фінансову складову діяльності. Заборонені речовини зловмисники поширювали у Вінницькій області через мережу постійних клієнтів. 

Документували протиправну діяльність фігурантів слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю у Вінницькій області.

Затримали організаторку наркобізнесу спецпризначенці роти поліції особливого призначення за місцем її проживання «на гарячому», під час отримання чергової готової партії амфетаміну. Жінка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Поліцейські 31 липня провели 10 санкціонованих обшуків за місцями проживання та в транспортних засобах фігурантів, під час яких вилучили підготовлені для збуту та гуртові партії психотропів, понад 100 тисяч гривень, предмет схожий на зброю, банківські картки, мобільні телефони, три автомобілі, електронні ваги, ювелірні вироби та інші речові докази протиправної діяльності.

Затриманій «отаманші» слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, а її спільниці – за частиною 2 цієї ж статті. 

Санкція статті передбачає покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.