На Вінниччині затримали організаторів незаконного трансферу за кордон

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали організаторів незаконного трансферу за кордон

За свої послуги зловмисники вимагали 15 тисяч доларів.

Співробітники поліції Вінницької області разом з працівниками міграційної поліції та Служби безпеки України затримали двох осіб, які були залучені до організації незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку. За інформацією відділу комунікації поліції Вінниччини, зловмисники діяли систематично та просили за свої послуги по 15 тисяч доларів з кожного бажаючого виїхати за межі країни.

Затримання відбулося під час чергової спроби організувати незаконний перетин кордону. Поліція заарештувала ділків у процесуальному порядку, а суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Якщо їхню провину буде доведено, їм загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Наразі досудове розслідування триває, а правоохоронці продовжують вивчати всі обставини справи та встановлювати можливих спільників.

Михайло Білик

26 серпня, 2024