На Вінниччині затримали майстра лісу, який без документів продавав дрова вантажівками

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали майстра лісу, який без документів продавав дрова вантажівками

На отриманні неправомірної вигоди у розмірі 30 тисяч гривень правоохоронці затримали майстру лісу філії «Іллінецьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України». Хабар лісівнику мав стати «винагородою» за продаж партії дров в обхід офіційній процедурі. Фактично, виявлення підтвердило те, що колишні лісгоспи торгують дровами «наліво».

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 368 КК України.

За даними слідства, у серпні цього року на контакт з підозрюваним вийшов чоловік, який хотів придбати 3 вантажівки дров в обхід офіційної процедури – сплати коштів за лісопродукцію в касу лісництва та отримання товарно-транспортної накладної на неї.

Документ и покупця не цікавили, лише дрова та дешевше за прайсову вартість.  

«За те, аби лісівник «заплющив очі» на законне оформлення купівлі-продажу дрів, покупець запропонував йому хабар у сумі 30 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Надалі, під час завантаження третьої машини дров, покупець передав майстру частину обумовленої суми коштів – 21,5 тис. грн. Тоді лісівника і затримали.

На сьогодні лісівнику повідомлено про підозру та судом щодо нього застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ відділу поліції № 4 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області та Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Макс Мельник

29 серпня, 2023