На Вінниччині затримали харків’янина, який вкрав у переселенки 4000 доларів та ювелірні прикраси

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали харків’янина, який вкрав у переселенки 4000 доларів та ювелірні прикраси

У Вінницькій області 9 квітня поліцейські затримали 35–річного мешканця Харкова, який тимчасово проживає в Тульчинській територіальній громаді. Чоловіка підозрюють у вчиненні крадіжки коштів та ювелірних виробів. Жертвою стала землячка-переселенка.

Як повідомляють у відділі поліції Вінницької області, за допомогою звернулась 36-річна мешканка Харкова. Переселенка пояснила, що з кімнати будинку, у якій вона тимчасово мешкає, невідомий викрав її заощадження у сумі 4000 доларів та ювелірні вироби.

Під час проведення першочергових розшукових заходів працівники поліції встановили особу причетну до вчинення злочину. Ним виявився земляк потерпілої.

У зв’язку з воєнними діями на території країни харків’яни тимчасово винаймали кімнати в одному з будинків села Мазурівка. Зловмисник скористався незачиненими дверима кімнати сусідки та викрав гроші і прикраси. Крадені кошти він частково витратив, а ювелірні вироби здав у ломбард.

Слідчі оголосили правопорушнику про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання до 8 років ув’язнення. Чоловік затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Поліцейські звернулися з клопотанням до суду про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Макс Мельник

10 квітня, 2022