На Вінниччині затримали «чорного лісоруба», троє його товаришів у розшуку

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали «чорного лісоруба»,  троє його товаришів у розшуку

На Вінниччині «чорні лісоруби» незаконну порубку, завдавши державі значних збитків. При затримані правопорушники вчинили опір працівникам екоінспекції та втекли з місця злочину. Одного із зловмисників затримали, йому обрано запобіжний захід, ще троє знаходяться у розшуку.

На Вінниччині «чорні лісоруби» вчинили незаконну порубку деревини. При затримані правопорушники опір працівникам екоінспекції та втекли з місця злочину. Одного із зловмисників затримали, йому обрано запобіжний захід. Ще троє знаходяться у розшуку. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

«Слідчим відділенням Немирівського ВП ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру чотирьом особам у вчиненні злочинів передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 342 КК України.

Під час здійснення досудового розслідування встановлено, що вказані особи протягом тривалого часу здійснили незаконну порубку 211 дерев породи «дуб» у полезахисній лісосмузі на території Немирівського району, чим заподіяли збитки на суму понад 3 млн грн.», - йдеться в інформації.

Під час вчинення кримінального правопорушення "чорні лісоруби" викриті працівниками Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. При затримані правопорушники вчинили опір працівникам екоінспекції та з місця злочину втекли.

Проведеним обшуком за місцем можливого переховування підозрюваних осіб вилучено автомобіль, на якому вони втекли з місця події, засоби зв’язку та знаряддя, які використовувались під час вчинення злочину. Затримано одного з підозрюваних, якому у подальшому ухвалою суду обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі понад 1 млн грн.

Решту підозрюваних осіб оголошено в розшук. Досудове слідство у кримінальному провадженні триває. Проводяться слідчі дії на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. У разі доведення вини у судовому порядку, зловмисникам загрожує покарання від 5 до 7 років позбавлення волі.

Марина Карабай

11 березня, 2020