На Вінниччині засудили шахраїв, які ошукували людей з-за ґрат

Новини Вінниці / На Вінниччині засудили шахраїв, які ошукували людей з-за ґрат

Троє ув’язнених телефонували «на волю», представляючись співробітниками банку. Дізнався конфіденційну інформацію, вони переводили з рахунків своїх жертв усі наявні кошти. Організатор та його подільники отримали «нові» терміни на додачу до існуючих.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, організатор – рецидивіст з великим стажем. 41-річного місцевого жителя раніше шість разів визнавали винуватим у вчиненні насильницьких та майнових злочинів. Востаннє його засудили у 2017 до 10 років за вчинення розбійного нападу. До його «банківської» організації входили раніше неодноразово раніше судимі 30-річний житель Одещини та 35-річний мешканець Хмільницького району. Загалом фігуранти шахрайським шляхом заволоділи до 200 000 гривень.

Вінницький міський 28 вересня визнав винуватими організатора та його спільників у інкримінованих їм поліцією злочинів, зокрема, ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 3 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Організатора засудили до 6 років ув’язнення з конфіскацією майна, його спільників - до 5 років тюрми також з конфіскацією майна.

Макс Мельник

4 жовтня, 2023