На Вінниччині зафіксували перші випадки грипу

Новини Вінниці / На Вінниччині зафіксували перші випадки грипу

В епідсезоні 2017/2018 досі вінничан "косили" гострі респіраторні вірусні інфекції. Однак вчора, 5 лютого, у трьох вінничан вже діагностовано грип типу В "Брісбен". Це перші випадки на Вінниччині, які були лабораторно підтверджені. Про це NaПарижі розповів завідуючий відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Степан Томин.

В епідсезоні 2017/2018 досі вінничан "косили" гострі респіраторні вірусні інфекції. Однак вчора, 5 лютого,  у трьох вінничан вже діагностовано грип типу В "Брісбен". Це перші випадки на Вінниччині, які були лабораторно підтверджені. Про це NaПарижі розповів завідуючий  відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Степан Томин.

"Вчора шляхом проведення лабораторних досліджень на території Вінницької області було діагностовано циркуляцію грипу вірусу типу В "Брізбен". Зразки ще в п’ятницю були доставлені з дитячої інфекційної лікарні та з інфекційного відділення першої міської лікарні. До п’ятого тижня поточного року ми находили тільки аденовірус та парагрип" , - зазначив Степан Томин.

Загалом в області грип та ГРВІ не перевищує епідпоріг, щоправда, це не стосується міста Вінниці. Тут захворюваність більша на 6% епідемічного порогу.

"Минулого тижня за медичною допомогою з приводу грипу та ГРВІ в області звернулося 10642 людини. Спостерігалося зростання захворюваності серед дорослих так і дитячого населення. В цілому по Вінницькій області рівень захворюваності залишався на 8% нижче епідпорогу. В місті Вінниці за минулий тиждень за медичною допомогою з вернулося 4454 людей. Із них майже 72% - це  діти. Захворюваність по місту була на 6% вищою епідемічного порогу. На інших адміністративних територіях перевищення епідпорогу не зафіксовано", - уточнив Степан Томин.

Високий рівень захворюваності також у Барському, Піщанському та Тиврівському районах.