На Вінниччині зафіксовано черговий спалах небезпечної хвороби

Новини Вінниці / На Вінниччині зафіксовано черговий спалах небезпечної хвороби

У Козятинському районі виявлено спалах африканської чуми свиней. У фермерському господарстві «Белінського», що в селі Юрівка, захворіло і загинуло 31 тварина. Діагноз АЧС підтверджено 8 травня. Лише напередодні відмінено карантинні заходи у Дашіві Іллінецького району, де цю хворобу зафіксували у березні.

У Козятинському районі виявлено спалах африканської чуми свиней. У фермерському господарстві «Белінського», що в селі Юрівка, захворіло і загинуло 31 тварина. Діагноз АЧС підтверджено 8 травня. Лише напередодні відмінено карантинні заходи у Дашіві Іллінецького району, де цю хворобу зафіксували у березні.

Як пояснили NaПарижі у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, у комплексі, розташованому у Козятинському районі перебуває 323 тварини. Після загибелі кількох свиней матеріали ветеринари направили до ДНДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Висновок надійшов 8 травня. Найближчим часом усе поголів’я має бути знищено, аби запобігти розповсюдженню недуги.

Це другий випадок африканської чуми свиней в області від початку року. Аналогічні заходи застосовувалися щодо свиней ПП ТРМГ «Дашівське». Щороку через хворобу знищується тисячі тварин, але зупинити розповсюдження вірусу поки не вдається. 

Макс Мельник

8 травня, 2018