На Вінниччині за погрозу підірвати стадіон під час футболу «мінеру» дали умовний термін

Новини Вінниці / На Вінниччині за погрозу підірвати стадіон під час футболу «мінеру» дали умовний термін

П'ять років позбавлення волі з іспитовим строком у два роки – таким є вирок Шаргородського райсуду обвинуваченому, який переконував, що підірве стадіон під час футбольного матчу. Бурхливі події відбувались під час війни у Руданському на Вінниччині.

Як повідомляє Жмеринська окружна прокуратура, слідством встановлено, що 33-річний житель села Руданське Шаргородської територіальної громади Жмеринського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час дії воєнного стану на території України, здійснив свідомо неправдиве повідомлення на спеціальну лінію «102» Національної поліції України та повідомив про підготовку вибуху місцевого стадіону за допомогою 20 кілограмів вибухівки під час футбольного матчу.

Чоловіка засудили за свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

Жмеринська окружна прокуратура підтримала публічне обвинувачення відносно особи, яка проживає на території Шаргородської територіальної громади, та яку Шаргородським районним судом визнано винуватою у свідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками (частина 1 статті 259 Кримінального кодексу України).

У справі винесено обвинувальний вирок суду та обвинуваченому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.