На Вінниччині за добу горіли трава, житловий будинок та літня кухня

Новини Вінниці / На Вінниччині за добу горіли трава, житловий будинок та літня кухня

Минулої доби на Вінниччині сталося 17 пожеж, з яких 10 виникли на відкритій території.

За інформацією ДСНС, найбільше пожеж минулої доби сталося на відкритих територіях Вінниччини. Вогонь охопив понад 8 гектарів землі, зокрема в селах Вінницького, Гайсинського та Тульчинського районів. Найбільша площа загоряння сухої трави склала 2,5 гектара, що сталося в селі Цибулівка Ободівської громади Гайсинського району. Пожежі на відкритих територіях здебільшого спричинені необережним поводженням людей із вогнем, що призвело до швидкого поширення полум’я.

Окрім цього, рятувальники ліквідували шість пожеж у приватних домоволодіннях. Загоряння сталося у різних громадах області: у Мурафській, Літинській, Липовецькій та Уланівській громадах. Вогонь знищив кілька господарчих споруд, а в Вінниці горів житловий будинок. У Тиврівській громаді пожежа виникла в літній кухні, однак рятувальникам вдалося швидко локалізувати вогонь. На щастя, жертв і постраждалих серед населення не було.

У зв'язку з численними випадками пожеж, рятувальники вкотре закликають мешканців Вінниччини бути уважними й дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо під час перебування на природі та в приватних домоволодіннях. У разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації важливо негайно звернутися до Служби порятунку за номером 101, щоб запобігти поширенню вогню та зберегти життя і майно.

Михайло Білик

16 серпня, 2024