На Вінниччині вже почали продавати новорічні ялинки. Цьогоріч обласні лісгоспи заготовили 15 тисяч хвойних дерев

Новини Вінниці / На Вінниччині вже почали продавати новорічні ялинки. Цьогоріч обласні лісгоспи заготовили 15 тисяч хвойних дерев

Попри те, що до нового року ще не один тиждень, продаж головного атрибута свята вжзеленех вже стартував на Вінниччині. Лісгоспи Вінницького обласного лісового і мисливського господарства почали реалізовувати ялинки та сосни.

Попри те, що до Нового року ще не один тиждень, продаж головного атрибута свята - зелених красунь - вже стартував на Вінниччині. Лісгоспи Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарства почали реалізовувати ялинки та сосни.

«Реалізовано більше 700 новорічних красунь на суму 69 тисяч гривень. Середня ціна за новорічне дерево становить 94 гривні. Найбільше продали ялинок у Бершадському лісгоспі. Також є реалізація у Вінницькому та Гайсинському лісгоспах», - повідомили у прес-службі Вінницького ОУЛМГу Facebook.

Усього держпідприємства обласного лісового господарства цьогоріч планують продати до новорічних свят 15 тисяч дерев.

«Передсвяткова заготівля дерев не завдає шкоди лісові. Адже вирощують майбутні новорічні дерева на плантаціях площею 437 гектарів. Ці ділянки лісівники держпідприємств області створюють спеціально на площах, непридатних для інших лісових культур, або на спеціально закладених ділянках (шкілках)», - запевняють лісівники.

Зовсім скоро стартуватимуть ялинкові базари при кожному з лісгоспів Вінниччини, де кожен бажаючий зможе придбати деревце за доступною ціною.

Раніше NaПарижі повідомляв, які штрафи чекають «ялинкових браконьєрів».