На Вінниччині висаджують тихоокеанську псевдотсугу Мензіса: лісівники вважають її витривалою

Новини Вінниці / На Вінниччині висаджують тихоокеанську псевдотсугу Мензіса: лісівники вважають її витривалою

В одному із лісгоспів Вінниччини насаджали дібров на площі, більшій ніж заплановано та заклали кілька плантацій новорічних ялин. Та лісівники попереджують, що дерева потрібно доглядати, інакше нових дібров в Бершадському лісгоспі Вінницької області не дочекатися.

В одному із лісгоспів Вінниччини насаджали дібров на площі більшій, ніж заплановано та заклали кілька плантацій новорічних ялин. Та лісівники попереджують, що дерева потрібно доглядати, інакше нових лісів у Бершадському лісгоспі Вінницької області не дочекатися.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«М’яка зима та рання весна цього року дозволила лісівникам Вінниччини незвично рано розпочати лісокультурну кампанію. На відмінно впоралися із весняною посадкою лісу і у ДП «Бершадський лісгосп»

У 2020 році бершадські лісівники створили лісові культури в держлісфонді на 97 га при запланованих 95 га. З них методом ручної посадки заліснено 70.1 га, ручного посіву - 26.9 га. Насадження створювалися навіть на ділянках, що вийшли з головного користування у березні-квітні 2020 року.

Головною породою при створенні лісових насаджень залишається дуб звичайний. Посадковий матеріал лісівники ДП «Бершадський лісгосп», скориставшись порадиами науковців, ввели більш посухостійкі породи - горіх чорний, модрина європейська, псевдотсуга Мензіса та берека лікарська», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що екзотичну псевдотсугу Мензіса біологи характеризують, як дуже витривалу породу. Ареал її надзвичайно великий, вона зростає в Північній Америці вздовж берегів Тихого океану під постійним вітрами.

Також лісівники нагадують, «що без людських рук лісу не буде, адже більшість подільських дібров – рукотворні, тож після посадки лісові культури вимагають дбайливого та вчасного догляду.

Крім того в лісництві думають і про саджанці. В короба бершадськими лісівниками було висіяно насіння дуба звичайного, сосни кримської, сосни чорної, сосни Веймутова, ялини європейської, модрини європейської.

Також створено чотири плантації новорічних ялин на площі 4,0 га, де висаджено 19,3 тис. шт. сіянців ялини європейської.

На фото псевдотсуга Мензіса