На Вінниччині викрили підпільну тютюнову «фабрику»: планували працювати на експорт

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили підпільну тютюнову «фабрику»: планували працювати на експорт

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Чернівецькій області припинили незаконну діяльність цеху в Могилів-Подільському Вінницької області, де виготовляли цигарки. Вилучено лінії для виробництва та пакування сигарет.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

«У ході досудового розслідування встановлено двох осіб, які на території недіючого промислового підприємства облаштували лінії з виготовлення та пакування цигарок. Фігуранти в минулому працювали на тютюновій фабриці, один з них за професією технолог. На тій же фабриці придбали списане обладнання, найняли трьох осіб та організували масштабне виробництво фальсифікованих тютюнових виробів під торговельними марками відомих в Україні брендів. Готову продукцію планували вивозити за кордон, з метою подальшого збуту», - йдеться у повідомленні.

Співробітники Бюро провели обшуки та вилучили обладнання для виготовлення й пакування цигарок без фільтру, станок для наклеювання марок акцизного податку, сировину для виготовлення тютюнових виробів, незареєстровану зброю та паспорт громадянина рф. Загальна вартість вилученого майна складає понад 2,6 млн грн.

Наразі слідчі дії тривають, встановлюється повне коло причетних осіб до незаконної діяльності, а також інші факти незаконної діяльності.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області, за сприяння 31 прикордонного загону, оперативного супроводу управління Служби безпеки України в Чернівецькій області та процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.