На Вінниччині викрили нарколабораторію з мільйонними прибутками

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили нарколабораторію з мільйонними прибутками

У приватному будинку на Вінниччині виявили нарколабораторію, організатори якої отримували понад мільйон гривень доходу щомісяця.

Після ретельного розслідування, співробітники Національної поліції України виявили й знешкодили нарколабораторію, яка діяла у приватному будинку на Вінниччині. Організатором цього "бізнесу" був 37-річний мешканець столиці, який залучив до незаконної діяльності п’ятьох місцевих мешканців.

Щоб уникнути підозр, організатор облаштував лабораторію у віддаленому будинку і забезпечував її всім необхідним для виготовлення амфетаміну. Лаборанти щомісяця виготовляли понад 10 кг амфетаміну, що приносило злочинній групі мільйонні прибутки.

Поліцейські, за підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення ГУНП в м. Києві та тактико-оперативного реагування Департаменту патрульної поліції, провели 13 одночасних обшуків. У результаті було вилучено амфетамін, канабіс, прекурсори, лабораторне обладнання, автомобілі, гроші, зброю та сотні набоїв.

За попередніми оцінками, вартість вилучених наркотичних речовин та їхніх компонентів за цінами "чорного" ринку становить понад мільйон гривень. Всі вилучені речовини направлені на експертизу.

Шестеро учасників злочинної групи були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

За вчинені злочини підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Поліція продовжує заходи щодо затримання інших учасників злочинної організації.

Михайло Білик

11 липня, 2024