На Вінниччині викрили колишню держреєстраторку, через дії якої було відчужено нерухомість

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили колишню держреєстраторку, через дії якої було відчужено нерухомість

Колишню державну реєстраторку однієї із сільських рад Могилів-Подільського району Вінниччини підозрюють у сприянні незаконному відчуженню частини квартири. Її дії завдали матеріальної шкоди більш як на 300 тисяч гривень. Поліцейські 19 травня повідомили про підозру 34-річній жінці.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, експосадовиця вчинила несанкціоновані дії в державних реєстрах.

Інформацію про причетність жінки до незаконних дій в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно та реєстрі обтяжень нерухомого майна отримали працівники кіберполіції у Вінницькій області.

Під час проведення процесуальних дій інформація знайшла своє підтвердження. Санкціонований обшук слідчі обласного главку проводили 10 травня за місцем проживання жінки. Оперативний супровід досудового розслідування здійснюють кіберполіцейські Вінниччини.

У зловмисниці вилучили комп’ютерну техніку зі слідами вчинення протиправних дій, зокрема програмне забезпечення для авторизації та подальшого внесення змін до Державного реєстру.

Вилучене направлено для проведення комп'ютерно-технічних експертиз.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 КК України (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї). Санкція статі передбачає позбавлення волі строком до шести років.